Galéria

 

A 2018/19-es tanévtől ismét folytatódott az érzékenyítés iskolánkban, az SNI tagozat bevonásával. Néhány régi cimbora és az újként belépő 5. c osztály közreműködésével változatos programokat terveztünk és valósítottunk meg.

Október elején egy rendkívüli osztályfőnöki óra keretében filmvetítéssel egybekötött beszélgetést tartottunk, ahol a fogyatékosság típusait, általános jellemzőit mutattuk be. Már ezen az órán is bebizonyosodott, hogy a gyerekek nyitottak és érdeklődőek. Ezt követően került sor a személyes találkozóra, ahol közös társasjáték és a beszélgetés mellett tovább mélyült a tanulók között a kölcsönös szimpátia. Ezáltal ismét beigazolódott, hogy a szociális képességek fejlődése eltérő tantervi követelmények és eltérő életkori sajátosságok mellett is kiválóan fejlődik!

Szintén októberben ellátogattunk a Sérültekért Alapítvány Mezőföldi Otthonába.  Közismert nevén a Gátőrházban, nagy szeretettel fogadták iskolánk tanulóit. A kétnapos rendezvény során bekapcsolódhattunk a sérült fiatalok mindennapi munkájába, hétköznapi világába. Megcsodáltuk az igényesen elkészített agyagtárgyakat, textilmunkákat és bepillantást nyerhettünk a kosárfonás rejtelmeibe. A Felhőjárók színjátszó csapatával drámajátékokban vettünk részt és nem maradhatott el a helyben sütött, ínycsiklandó kenyérlángos kóstolása sem. Ezúton is köszönjük Czuppon Gabriella, Szélpál Stefi és kollégái vendéglátását!

Néhány gondolat  a gyerekektől: „Nekem a közös játék tetszett és amikor bemutatkoztunk  egy szóval jellemeztük magunkat.”

„Nagyon tetszett, hogy ott mindenki harmóniában volt egymással.”

„ Jó lett volna még egy kicsit tovább maradni, vagy több ilyen program kellene!”

November végén az Adventi játszóház került megrendezésre. Ez alkalommal a meghitt várakozás jegyében Orosz – Kántor Zsófia hitoktató egy kedves kis színjátékot adott elő az SNI tagozat néhány tanulójával. Később mindenki részt vett az osztályával és a barátaival a mézeskalács díszítésben, viasz gyertyasodrásban, illetve ajtódísz, fenyőtoboz dísz és puttonyos hóember készítésében.  Ezeket a tárgyakat nagyrészt természetes anyagokból, vagy újrahasznosítással állítottuk elő, amit mindenki elvihetett magával, saját örömére.

A program zárásaképpen egy közös ajándékozást tartottunk. A legnagyobb meglepetést az 5. c osztály szeretet sütije jelentette, amelyeknek a közepébe egy-egy kedves idézet, vagy egy jókívánság volt elrejtve. Jó volt a gyerekek boldog tekintetét látni!

Az érzékenyítő programot a második félévben is folytatjuk tovább.

Ezúton is Boldog Új Évet Kívánunk!

Kun Ágnes, Mányi Beatrix, Zsigmond Zsuzsanna, Király Tiborné szervezők