Mi az, amit minden februárban izgatottan, hetekkel előtte készülődve várnak az alsó tagozatosok? Természetesen a FARSANG!

Bár az idén megtréfált bennünket a medve, mert február 2-án nem bújt vissza a barlangjába. Így azt hittük, hogy már közeleg a tél vége. De a hideg csak ezután kopogtatott fagyos szelekkel! Ez sem szegte a kedvét a sok-sok tanulónknak, mert február 12-én, pénteken csak azért is megtartottuk a farsangi, télűző mulatságunkat. Igaz, kicsit másként a járványveszély miatt: nem lehetett közös műsor, közös felvonulás, közös palotás.

A jelmezes beöltözés, a tombolahúzás, a farsangi népszokások felidézése, a saját osztálynak bemutatott kisebb műsorok, az eszem-iszom, a mulatság és közös szórakozás, a játékok megvalósulhattak az osztálytermekben. Bensőségesen és vidám hangulatban zajlottak le az alsós osztályokban a farsangi „bulik”. A vicces, félelmetes, harcias vagy kedves és szépséges jelmezek segítségével űztük el a telet, hogy érkezhessen a tavasz, a napsütés, az újjászületés.

Jó volt látni a gyerekek örömteli arcát, a vidám mosolyukat, a felszabadult táncukat, ahogy önfeledten szórakoztak, és kikapcsolódtak ezen a napon.

Simó Ildikó

intézményvezető- helyettes